Yoghurt en kwark winnen steeds meer terrein

Hoewel het bammetje nog steeds het populairste is onder Nederlanders ( 53%), wint een kom yoghurt of kwark steeds meer terrein.
het percentage dat zuivel bij het ontbijt eet is sinds 2016 gestegen van 22 % naar 29%.
Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau Ipsos, in opdracht van Campina.
Een belangrijke reden voor de trend is het feit dat de focus op gezond eten steeds verder richting de ochtend verschuift.
Zuivel wordt vaak geassocieerd met gezond eten.
Het vormt een natuurlijke bron van belangrijke voedingstoffen als proteïne, calcium, B2 en B12 en kan worden verrijkt met allerlei vitamines uit bijvoorbeeld fruit of noten.
Thuis ontbijten is de standaard, gemiddeld ontbijt 6% van Nederland eens per week buiten de deur.
van alle Nederlanders ontbijt 98% voor 12 uur, van de millenials doet 95% dat.
Vooral de oudere doelgroep (88%) maakt nog tijd voor het traditioneel ontbijt, 53 % zet daarbij brood op tafel.
Deze setting is vooral populair vanwege het feit dat Nederlanders gewoontedieren zijn op ontbijtgbied (42%) en de boterham past goed binnen een routinematig leven.
Wie ontbijt om gezond te zijn( 26%) gaat sneller voor zuivel, vaak met ontbijtgranen (23%) en fruit(21%) erdoorheen.
 De drie traditionele eetmomenten-ontbijt, lunch en diner maken plaats voor een gezonde vorm van all day clockless eating.
Zuivel past goed in deze 24 uurs-mindset, omdat het veel goede voedingsstoffen bevat.
Aan de andere kant is zuivel voor de consument nog niet altijd even efficient/ “to go” genoeg.
Meenemen en onderweg opeten is in hun ogen soms nog ingewikkeld.

Bron: Gezond & Interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.